כפיית מתן גט - כהן בדיעבד

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 15/09/16 12:49 יב באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

בהמשך לתשובתך על נישואי אדם שרק לאחר הנישואים התברר שהוא כהן וגרושה.

ציטוט מהתשובה הקודמת:

"קידושי נישואי כהן וגרושה חלים. כלומר, אשת הכהן (הגרושה) תצטרך גט להתיר אותה מהנישואים האסורים."

במידה והגבר לא ירצה לתת גט, האם יכריחו אותו בכל זאת?

בברכה,

תשובה

נפסק בשו"ע, (אבן העזר ו,ו): "כהן שנשא אחת מהפסולות, היו מחרימין אותם וכל הנושא ונותן עמהן וכיוצא בחומרות אלו, עד שיגרשנה".

בעבר, שכוח בי"ד היה חזק בקהילות היהודיות אז היו מפעילים לחץ על הזוג.
אולם, היום אין חוק המגדיר את נישואי כהן וגרושה כעבירה פלילית, ולכן בי"ד לא יכולים לפעול בעניין, ואין להם סמכות לכפות עליו לתת גט.
במידה ואחד מבני הזוג יתבע גירושין ובי"ד יגלה את נישואי האיסור, הוא יפעל להתיר בהקדם נישואין אלו עם כל המשתמע.

בברכה
יוגב כהן
הר ברכה