כניסת שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/10/18 16:26 יד בחשון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום, שמעתי פעם שגברים לא מכניסים את השבת עד שהם לא הולכים לבית הכנסת, האם זה נכון? ואם כן, כמה זמן אחרי כניסת השבת אסור להם לעשות מלאכה?

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

נשים מקבלות את השבת בדרך כלל כשהן מדליקות את הנרות, ולכן אף אם מדליקים אותם מוקדם אסור להן לעשות לאחר מכן מלאכה.

הגברים מותרים במלאכה עד שיקבלו על עצמם את קדושת השבת, או עד השקיעה.

הבעיה בקבלת השבת מוקדם היא להתפלל תפילת מנחה לאחר שכבר הכנסת מבחינתך את השבת, היות ותפילת מנחה היא תפילה של היום הקודם (שישי), ואילו קבלת השבת מעבירה מבחינתך ליום הבא - השבת.

בנוסף, רצוי מאוד לקבל את השבת לפני השקיעה כדי שתהיה תוספת שבת.

לכן, נוהגים שהגברים מקבלים על עצמם את השבת לאחר תפילת עמידה של מנחה. כך השעה בדרך כלל היא עוד לפני השקיעה, אך לאחר שהתפללו מנחה של יום שישי.

אריאל

(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן