כמויות של חיוב לברכה אחרונה

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 26/05/05 11:19 יז באייר התשסה

שאלה

שלום לרב,

האם תוכל לעמוד לי את הכמויות לחיוב ברכה אחרונה(כמה צריך לאחול ע"מ להיות זכאים לברך) מעין שלוש לגבי:

פירות- תמרים או פירות,זיתים.

מזונות-קרקרים או עוגה.

תודה רבה

תשובה

שלום!

האוכל 'כזית' מאכל - חייב לברך ברכה אחרונה, בין אם אכל פירות משבעת המינים, מזונות, לחם או מאכלים שברכתם 'בורא נפשות'.
על פחות משיעור זה - אין לברך ברכה אחרונה.

שיעור 'כזית' הוא שיעור נפח של כ- 27 סמ"ק, והוא קצת יותר מגודלה של קופסת גפרורים רגילה.
בנוסף, כדי שנוכל לברך, יש לאכול את השיעור הזה בתוך זמן של 'כדי אכילת פרס' (לרוב הדיעות הוא זמן של 4 דקות, אך יש אומרים 9 דקות).

למעשה, רק כאשר אכלנו:
א. נפח של לפחות קופסת גפרורים,
ב. בתוך זמן קצר של 9 דקות, אפשר יהיה לברך.

בתאבון ובברכות טובות,
מרדכי