כמה שאלות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/01/14 20:43 כה בשבט התשעד

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

יש לי כמה שאלות,לא כל כך קשורות:

1)כיצד ניתן להסביר את אמירתו של הרב עובדיה זצ"ל,שאמר שביום ששולמית אלוני ז"ל תלך לעולמה(אתמול)נעשה משתה,והאם בכלל צריך להסביר את אמירתו? אולי אני שואל את זה רק כי אני מושפע מאנשים מסוימים שלא מסוגלים לשמוע דברים בהלכה שנראים להם מוזרים בגלל שהם "קיצוניים" מידי(הדברים,לא האנשים)?

2)מדוע הרבה מגדולי ישראל יוצאים נגד רבני צוהר?

3)כיצד יוצא מצב שבו אנשים דתיים,ולפעמים אפילו רבנים(!)תובעים אנשים דתיים(כנ"ל,לפעמים גם רבנים)אחרים,בבתי משפט של המדינה שדנים לא לפי דיני תורה?!

4)האם קוראים לבתי המשפט של המדינה "ערכאות" והאם זה נחשב כמו בתי דין של גוים,מהבחינה שמי שהולך לבתי המשפט האלה נחשב מורד בתורה?

5)האם צריכים להיות שופטים דתיים? הרי בתי המשפט לא דנים לפי דין תורה! ואולי צריך להיות כדי שישנו את הדינים לדיני תורה?

6)ומה בעניין עורכי דין?

תודה רבה מאוד מאוד.

תשובה

בסד
שלום רב.
1.כנראה שהרב הסתמך על השולחן ערוך בהלכות אבלות ושם מזכרת הלכה זו שאין מתאבלים על כמה סוגי יהודים שמתו מוסרים ואפיקורסים וסומכים על פסוק מתהלים "הלא משנאך השם אשנא.."ואנו קיבלנו מרבתנו שאין היום יהודים כופרים ומומרים להכעיס הם נקראים "תינוקות שנישבו".ואין הלכה זו חלה עליהם.
2.כנראה שאינם מכרים את הרבנים הפעילים בצהר.
3.ישנם מקרים שניתן לתבוע בארקעות אם בית הדין הרבני מפנה .
ואם אין הדבר כלך אזי הטובעים פועלים לא על פי ההלכה.
4.מערכת החוקים היום היא מנדטורית ותורכית אבל שופטי ישראל יכולים בהחלט לאמץ את עקרנות הפסיקה של המשפט העברי.
.היות והמלך יכול לפסוק ולחוקק חוקים לפי ראות עניו אז נחה אותנו הרב קוק והגדיר את שיטת המימשל הדמוקרטית כעין מלוכה. ומכח המלך יכולים המחוקקים לחוקק חוקים שבית המשפט ינהג על פיהם..
5.לדעתי כן. על פי הרן הדרשותיו ועקרון המלוה.
6יותר מסובך ותלוי בתחומי העיסוק.בברכה