כמה שאלות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 09/06/13 13:34 א בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב!

א. האם יש בלימוד הלכה משום לימוד תורה או שזה נטו לדעת כיצד להתנהג? אני מדבר על ספרים יחסית "פשוטים" כגון קיצוש"ע (ח"ו ללא זלזול)

ב. בעניין חברה מעורבת - איך אפשר להבין את תנועות הנוער עזרא ובני עקיבא, את ההתנהלות של הסניפים ובכלל של הדתיים הלאומיים הרי כאשר בודקים את ההלכה היבשה אנו עוברים על כ"כ הרבה הלכות... אשמח להרחבה בנושא זה.

ג. בעניין שמירת נגיעה - הבנתי ששמירת נגיעה מורכבת מכמה דברים עיקריים:

1. איסור נידה - רווקה היא בגדר נידה עד שהיא נשואה

2. שלא יבואו לידי דברים רעים ונמוכים יותר.

3. נגיעה זה דבר כ"כ עוצמתי שרע לבזבז אותו לפני החתונה וצריך לשמור אותו לאשתך.

האם יש עניין לחפור עוד כדי "להתחזק" או שמא דווקא מהחפירה בנושא אפשר להגיע לידי מאיסה?

והאם יש עניין להעיר לחבר על שמירת נגיעה?

ד. בעניין נטילת ידיים בבוקר - לאחרונה אני מנסה להתחזק בהשכמת הבוקר כי קשה לי מאד, וגיליתי שיש בעיה ליטול ידיים בבית אצלנו כי אין הפרדה בין האסלה לכיור (חוץ מהמכסה) - מה לעשות?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן