שאלה
שלום רב ויישר כח על פועלכם!!! אתם עוזרים לי מאוד.
יש לי כמה שאלות:
א- מהו הזמן שצריך כדי לברך שוב ברכה. לדוג': אם יש לי בקבוק מים שאני שותה במהלך יום העבודה. האם אני צריכה לברך עליו רק בפעם הראשונה או שיש זמן כלשהו שצריך לברך שוב (אם הסחתי את דעתי מהמשקה).
ב- אם אני רגילה להתפלל שתי תפילות ביום (שחרית ומנחה) ופספסתי תפילה אחת. מה אני צריכה לעשות?..: להתפלל ערבית במקום התפילה שפספסתי או להתפלל פעמיים ערבית והפעם השנייה תהיה תשלומים?
ג- אם אני רוצה לתרוםכסף שייחשב לי כמעשר לאותו חודש ואני עושה את זה באמצעות כרטיס אשראי (כשהכסף יורד בחודש הבא). האם זה נחשב מעשר לאותו חודש שבו ביצעתי את התרומה או שזה ייחשב כבר לחודש הבא (שבו מתבצעת ההורדה של הכסף?)
ד-מה הדין לגבי יציאת שבת לפי ר"ת. האם זוהי חובה גמורה או שזה רגק מנהג?..ולעניין תפילת ערבית במוצ"ש: מתי אני צריכה להתפלל אם אני נוהגת לפי ר"ת?
ה- אם סיימתי לאכול אורז ובירכתי בורא נפשות רבות...האם אני צריכה לברך שוב על שתייה שתזדמן לי באותו רגע??
מצטערת על ריבוי השאלות,
ותודה מראש.
תשובה
שלום לך
א. אם הסחת את דעתך או אם ברכת ברכה אחרונה - צריך לברך שוב.
ב. תשתדלי לא לפספס - כל שאר הדברים פחות טובים.
ג. לא משנה - אפשר לשלם באופן שנתי.
בכל מקרה כרטיס אשראי נחשב לדעתי כתשלום באותו זמן בו תרמת ולא בזמן החיוב.
ד. תפילת ערבית של מוצאי שבת תתפללי בצאת השבת ואם יש מנין זה תמיד עדיף.
יש הסוברים שאין ענין לנהוג כר"ת בארץ ישראל.
בכל מקרה זה הידור וצריך להקפיד שלא יהיה כנדר.
ה. כן, לברך שוב.
תמיד אחרי 'בורא נפשות' יש לחזור ולברך כפי שכתבתי בסעיף א
בברכה שבת שלום דוד לוי
098987548