כמה שאלות הלכתיות

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 03/11/12 18:42 יח בחשון התשעג

שאלה

שלום,

1. האם מותר בשבת לגרום להפעלת מאוורר בכך שאלחץ על כפתור ההפעלה כאשר שעון שבת מכובה ורק כשהשעון ישוב לפעול המאוורר יפעל?

2. יש לנו נמלים על השיש במטבח. האם מותר בשבת לגרוף אותן לכיור? מה אפשר לעשות נגדן בשבת?

3. איך לנהוג עם שאר חרקים ומעופפים הנכנסים לביתנו בשבת וגורמים לצער(כמו יתושים, זבובים)?

4. האם מותר ליטול ידיים של בוקר בכיור מטבח שיש בו כלים מלוכלכים שהזזתי לצד הכיור ואז המים נוגעים רק בצד התחתון של הכלי?

תשובה

השלום והברכה
כעקרון אין לגרום להפעלת או כיבוי מוצרי חשמל בשבת בזמן שהשהעון שבת מנטרל את הזרם אך אם יש במקום חולה אפילו שאין בו סכנה מותר
נמלים בשמת אין לגוררם לכיור כיון שממתתים אותם וכן אין לשוטפם בשבת אין מה לעשות
שאר מזיקים ניתן לרסס זבנק לחחלל החדר עם חלון פתוח
כעקון רצוי לא ליטול ידיים בכיור המטבח באין בריריה אם נגעו בכלים יש לשוטפם קודם השמוש וזה נעשה מימלא כי הם נועדו לשטיפה
בברכה רבה
בנציון