כמה פעמים ברכת המזון

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 23/01/19 14:01 יז בשבט התשעט

שאלה

בס"ד

ביום אני אוכל בערך 6 ארוחות עם לחם, לדוגמא שלמדתי בבי"ס, כל הפסקה כריך אחד, כשבין כריך לכריך יש יותר מ-72 דקות לפעמים...כל פעם אני צריך להגיד ברכת המזון? הרי לא שבעתי.."ואכלת ושבעת וברכת.." וכיום, יוצא שאני מברך מאה פעם ביום וזה מתיש..לפעמים באה לי פרוסה אחת ככה באמצע היום..ואז אני מוצא את עצמי חצי שעה על אותה פרוסה, נטילה...ברכת המזון..בשביל אכילה של חצי דקה...

מה עושים?

תשובה

שלום לך,

תסתכל על הצד האמיתי של החיים , אתה זוכה לברכות רבות בכל יום , וכבר חז"ל הפליגו בחיוב 100 ברכות ביום .

זכור כל ברכה היא הזדמנות להודות לה' על חסדו שגמל איתנו , וכידוע אין סוף לחובתינו ..

בברכה,

אריאל פריש.