כללי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/09/11 23:32 כה באלול התשעא

שאלה

שלום רב

1. ישנם כרטיסים המקנים הנחות. והשאלה מה הדין במקרה שאדם ניגש עליך ואומר לך שהוא ישלם לך ואתה תשלם אם הכרטיס וכך הוא יקבל הנחה כי הוא קונה דרך הכרטיס. האם יש בזה בעיה של גזל?

2. תבנית חלבית לא בן יומו שהוכנס לתנור בשרי לא בן יומו על גריל בשרי שהיו עליו שאריות של שומן שרוף אבל לפי הבדיקה שלי לא נשאר על התבנית החלבית שאריות כלשהם. מה דין התבנית? ומה דין האוכל שבה?

תודה ושנה טובה וכתיבה טובה.

תשובה

1. זה תלוי, אם הכטיס הוא הטבה של עובד וכד' - אסור, אבל אם זה כרטיס שקנית - מותר.
2. נשארה חלבית.