כללי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/09/11 23:45 כה באלול התשעא

שאלה

שלום רב

1. קניתי במרכולת מול הבית וכאשר ראיתי שהמחיר היה ממש יקר אמרתי חאישתי שיותר לא קונים שם. האם יש בזה משום נדר?

2. מתקנים לאיסוף בקבוקים וקרטון וכדומה האם זה גניבה להוציא מהם דברים?

תודה ושנה טובה כתיבה טובה.

תשובה

1. גם מה שאדם אומר בשעת כעסו- יכול להחשב כנדר, לכן בהתרת נדרים בערב ראש השנה או בערב יום כיפור, כדאי שיתירו לך גם את הנדר הזה.
איך? תאמר בפני השלשה, שיש לך נדר מסויים, (תפרט בקצרה שאמרת שלא תקנה במקום מסויים יותר,)ואתה מתחרט על שאמרת זאת. (ברור לך שלו היית חושב על הדברים ולא כועס היית מבין שבכל מקום מוצר מסויים יהיה יקר ואחר יהיה זול, ולכן-) האמירה הזו היתה ללא מחשבה ואתה מתחרט עליה.
2. בודאי. ברגע ששמו את זה במתקן- זה שייך לבעלי המתקן.