כללי

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 19/09/11 16:56 כ באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפעמים המשפחה שלי מנגבת במטלית את השולחן שלא ברור ממש מה היה עליו ואז שוטפת בכיור על הכלים!

אני יודעת שזה לא בסדר אבל האם הכלים נחשבים טרפים?בסך הכל יכול להיות שהם מנגבים את השולחן מיש שמה מש/הו חלבי והם שוטפים את זה בבשרי וההפך....

שאלה שניה זה אם הכנתי במחבת מאלווח ומצאתי חרק בפנים זה מספיק להוציא את החרק או שאסור לאכול? הרי החלק לא מתבשל עם המאלווח?ועם כל מיני חלקים מהמאלווח?

תשובה

שלום רב,
המטלית אינה טריפה וכן הכלים, מכמה טעמים, ראשית הכל בקר, שנית, כנראה שיש שישים כנגד החלב, ובנוסף אין כאן טעם לשבח כי הכל ליכלוך, לכן, הכלים לא נאסרים.
לגבי חרק שנמצא במחבת, אם מוציאים אותו, כיון שיש שישים כגדו, אין הוא נותן טעם ומה שטוגן במחבת אינו אסור.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.