כללי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 15/09/11 00:11 טז באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!!

תודה על הקדשת הזמן!=]

יש לי מספר שאלות..

קודם כל-

הייתי עם חברה בסידורים ועברנו בדרך בקניון עזריאלי בת"א,

וחיפשנו מקום כשר לאכול..

היה איזה מסעדה סינית-שראינו את המשגיח (מה שלא ראינו בשאר המסעדות) ושאלתי אותו מה ההכשר? והאם אין חשש לבישול עכו"מ-

והוא שאל איזה עדה אני..ואמרתי ספרד, ואז הוא אמר שבתכלס הוא מדליק את האש, והגוי מבשל (או משו בסגנון..)

ואם אני לא מקפידה על בד"צ-אז אין בעיה...

שאלתי- האם זה באמת כך? ואין בעיה??

אני בזמן האחרון מנסה ממש להקפיד על מה אני אוכל ועל הכשרים וכו',

ומאוד התחזקתי בעקבות הר' מרדכי אליהו זצ"ל, שאני קוראת בספרים שהוא ממש נהזר,ואפילו על סיכוי קטנטן-הוא לא היה אוכל.

אומנם אני לא במדרגה שלו-ולצערי אפילו לא קרובה, אבל בסוף אמרתי לעצמי הר' אליהו לא היה אוכל,ולא אכלנו שם..

האם סתם החמרתי על עצמי והיה בסדר לאכול שם?

או שנהגתי טוב?

(יש לציין שהמשגיח אמר שהירק גוש קטיף..ושאלתי הנוספת האם אצות באמת יכולות להיות בלי חשש תולעים?)

שאלה נוספת-

סיימתי שירות,וכרגע אני עושה קורס פסיכומטרי,ורוצה להתחיל ללמוד בעז"ה בתחילת שנה.. אני מאוד לחוצה שהציון של הפסיכומטרי לא יספיק לי,

ולפעמים מרוב הפחד- זה פוגע לי בחשיבה ואני נלחצת יותר..

אני באמת רוצה להצליח להוציא את הציון שאני צריכה-ולהתחיל ללמוד ולקדש שם שמים,(וככה בעז"ה להתחיל לעבוד יותר מוקדם,ולבעלי בעז"ה לעתיד לבוא יהיה יותר זמן ללמוד תורה מאשר שיצטרך לפרנס ת'בית...) ובאמת אני רוצה לעבור את הפסיכומטרי כדי לקדש שם שמים..

אבל אני מרגישה שיש לי מלא עיברותת לצערי,ושהקב"הב לא ישמע את תפילתי..

אני לא יודעת איך לגרום לעצמי להאמין יותר גם שאני אצליח,וגם ש-ה' איתי במהלך החינה ובכלל?

שאלה אחרונה:)

עד עכשיו ממש הרגשתי שהקב"ה שומע את תפילתי והיא מתקבלת יפה=]

ולאחרונה אני חשה- שאם רבנים או גדולים בתורה יברכו אותי אז התפילה שלהם יותר טובה ויותר מתקבלת משלי..האם זה נכון?

האמת באמת יש משו אחר בתפילה שלהם?משו שאני לא יכולה לשפיע ככה?

הרב!!

תודה רבה רבה רבה!!!

כתיבה וחתימה טובה!!

ושנה מצווינת!!!!!!!!!

תשובה

אשתדל לענות :
1. יש הבדל בין הפסיקה של מרן השו"ע לבין זו של הרמ"א. (כידוע בעדות המזרח נהגו לרוב עפ"י מרן הב"י, ואילו באירופה נהגו בד"כ עפ"י הרמ"א, אם כי זה אינו מוחלט.)
לפי מרן הב"י על מנת שהמאכל לא ייחשב "בישול עכו"ם" צריך היהודי להכניסו לתנור או לבשלו ממש, ואילו לדעת הרמ"א די בשותפות כל שהיא בבישול, ודי אפילו בהדלקת האש. כך שהמשגיח צדק שהמאכל כשר אם הוא הדליק את האש, אלא שזה לא שייך למושג "בד"ץ" כי יש בדצי"ם שמקפידים כמרן ויש שמקפידים כהרמ"א.
אכן הרב אליהו זצ"ל לא היה אוכל שם, גם מכיון שהיה מחמיר כמרן, וגם משום שלא אכל בשום מקום מחוץ לביתו, כך שטוב ש"דמות דיוקנו היתה לעיניך" אבל זו לא סיבה לא לאכול.
2. אינני מכיר את האצות, אבל אם זה באמת גדל בחממות מושגחות ע"י ברי סמכא, ניתן לסמוך עליהם.
3. הצלחה בבחינה תלויה בעיקר בלימוד שלך, וכמובן בסייעתא דשמיא, ועל כן יש להתפלל שכל מה שלמדת יבא לידי ביטוי בבחינה. אבל בשביל זה קודם כל צריך ללמוד היטב.
4. בעיני ד' כל תפילה היא טובה , והמדד העיקרי הוא לא מי מתפלל אלא עד כמה היא אמיתית ובאה מקירות הלב.