כללי

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 05/09/11 15:33 ו באלול התשעא

שאלה

אם אני לא מדברת עם אדם מסויים האם אני חייבת לבקש ממנו סליחה ביום הכיפורים, האם יש חיוב כזה?

תשובה

ערב טוב
אין מצוה לדבר עם כל אדם, וממילא אין עבירה בכך שלא דיברת עם מישהו מסויים, וממילא אין חובה לבקש סליחה.

אלא שיש לבחון מדוע אינך מדברת איתו. האם יש כאן כעס? האם טינה? האם אירוע מן העבר מעיב על היחסים? אם כן - ערב יום הכיפורים הוא בהחלט הזדמנות ליישר את ההדורים ולנקוט (עד כמה שניתן) במידתו של הקב"ה, לסלוח ולהתפייס

כל טוב

אורי