כללי

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 02/04/13 16:16 כב בניסן התשעג

שאלה

שלום וברכה,

יש עניין שרץ בין אנשים כך שאתה אמור להדליק נר נשמה ביום ספציפי ובשעה יעודה ולקבל לביתך מלאכים לארחם לחמישה ימים ולהעביר לשלושה אנשים בתום ימים אלו.

אחותי אירחה בביתה את המלאכים והדליקה את הנר וכל הדרוש וברצונה להעבירם אליי, שתי שאלות:

ראשית האם יש בכך משום עבודה זרה - לפי מה שקראתי העניין קבלי ובמידה וברצונה להפסיק את השרשרת האם יש בעיתיות?

איך בכלל מתייחסת הדת לנושא זה ?

אודה לתשובה בהקדם

בברכה,

תשובה

שלום וברכה!

לצערי, בזמן האחרון נפוצים דברים רבים מסוג זה. אך למעשה מדובר בהבל מוחלט וטרדה סתמית שאנשים ממציאים. לכן אין לך ממה לחשוש אם אתה מפסיק הבל, במיוחד שיש מקום לחשוש לאבק עבודה זרה, אם לא עבודה זרה ממש.

בברכה,

חיים בריסק