כללי

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 15/08/12 14:09 כז באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מספר שאלות:

1.מדוע דווקא על לחם אומרים ברכת המזון?

2, מה עלי לעשות במקרה שהתבלבלתי בברכה על מאכל, האם עלי לומר את הברכה הנכונה מחדש?

3. החדר שלי בבית נמצא ממול לבית השימוש האם זה מכובד לומר ברכה או תפילה עם דלת פתוחה?

4.האם מותר לראות סדרה שבה קטעים בהם נאמר שם השם תוך כדי אמרית תפילת הדרך או אמירת קדיש או ברכה על מאכל ועוד אפשרויות.. [אני לא בטוחה שאמירת הקדיש או תפילת בדרך נאמרים במלואם]?

בתודה מראש

תשובה

השלום
1.כי לחם הוא נחשב למשביע ועל כדי שבעיה מברכים ברהמז
2 .אם לא ברכת את הברכה הראויה יש לחזור ולברך את הברכה הראויה אך צריך לבדוק קודם אם אומנם הברכה לא תפסה
3.יש לסגור את הדלת בזמן הברכה
4.מותר אם לא עושים מהברכות קלות ראש
בברכה והצלחה