כללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/01/04 11:12 כד בטבת התשסד

שאלה

מדוע לא נסתפק בהצבת אידיאלים נפלאים כמטרות כלליות שאותם ישיג כל אחד בדרכים שלו?

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו כבר נשאלה על ידי רבי יהודה הלוי "כוונתך רצויה אבל מעשך אינו רצוי", ונידונה מזוויות שונות לאורך הדורות כולם. יש הרבה סיבות לכך – מהסיבות הטבעיות הפשוטות שדבר זה אינו מצליח (ראה את הפיסקה הידועה בספרו של הרב קוק "אורות" הקרויה "חכם עדיף מנביא"), דרך הקביעה כי הרצון להעמיד אומה ציבורית מחייב קביעת התנהגות ציבורית ולא להותיר את תורת כל אחד בידו, ועד להבנה העמוקה שהמצוות הן עצמן מכילות אוצרות של חיים, והם לא רק אמצעי כדי להגיע לכיוון מסוים, כי אם מהות העומדת בפני עצמה, שהיא המקדשת את המציאות ומרוממת אותם.
אם רוצים להעמיק בנושא כדי ללמוד לדוגמה בספרים שונים בענייני אמונה.

כל טוב