כללי ודחוף!

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 26/07/11 22:05 כד בתמוז התשעא

שאלה

לרב שלום.

רב חשוב לי אמר לי שעוד 4 ימים אני עומד למות..

איך אפשר לדעת עם זה אמיתי?זה די מלחיץ ומפחיד ואשמח לשמוע מה דעת הרב בנושא..

תשובה

שלום רב,
תחזור אלי עוד חמישה ימים ואסביר לך... ועכשו ברצינות, ח"ו אם זה נכון, ואתה חושש, תצום, תתפלל, תחזור בתשובה, תבקש שאנשים יתפללו עבורך, תלך לרב מקובל אחר. על סמך מה הוא אמר לך את זה? רבנים בדרך כלל לא יודעים את העתיד, רק את ההלכה רבנים יודעים. ואם בע"ה לא יקרה לך דבר, אל תתרגש מכך שהרב טעה, כי יש פעמים שהם טועים, במיוחד אם הם עוסקים בחיזוי עתיד. אל תכפור בעיקר בגלל זה. הנה אני אומר לך שיתכן שלא יקרה כלום, אבל אין לי שום יתרון על הידיעה שלך.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.