כלים חלביים ובשריים בכיור אחד

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/01/14 23:14 ו בשבט התשעד

שאלה

שלום,

אני בת 16 ומשפחתי דתית אך אינה מקפידה בשלימות על שמירת ההלכה. אני חוששת שהכלים בביתי אינם כשרים בגלל שהכלים החלביים והבשריים בכיור יחיד ובגלל עוד מקרים של לחוסר הקפדה בין בשר וחלב. בקשתי מהם לא להניח את הכלים בכיור ולשטוף במים כקרים אך למרות שהם משתדלים לעשות כן לעיתים קרובות יש כלים מונחים בכיור. אולי מכיוון שזה לא חשוב להם כמו שזה חשוב לי או מפני שהם לא יודעים או שכחו את ההלכות אך אני חושבת שאם לא מספיק חשוב להם לשמור על ההלכה לא ייתכן שהכלים והאוכל יהיו כשרים. רציתי לשאול האם אני צריכה להפסיק להשתמש בכלים אלו ולהפסיק לאכול את האוכל שמכינים בבית או לא. אני מפחדת שבמקום קיום ציווי ה' יהיה כאן להיפך ח"ו חילול ה', שאם הנהג כך תיווצר אווירה לא טובה ואולי משפחתי תראה זאת כהתנשאות והם יראו עצמם כלא שומרים על הכשרות כלל.

תודה רבה, נעמי

תשובה

בסד
שלום רב.
חיזקי ואימצי נעומי לשמור על המצוות ולהקפיד בכשרות .
[‏בבתים רבים מצוי כיור אחד בלבד וכולם עדיין אוכלים כשר.!!]אין צורך לנהל מלחמות על זה היות והשולחן ערוך בעצמו מתיר לשטום כלים חלביים ובשרים יחד היות והמים בכיור הם מוגדרים ככלי שני וגם הצלחות דינם כך והמים אינם רותחים ממש .לכן קדשי את שמך והשתמשי בנעימות של שמך ליצג את ההלכה בדרך נעימה .אין צורך להעיר על כך בשלב זה אבל התנדבי תמיד לשטוף את הכלים בכיור כך שלא יעברו שארית מזון ממש מכלי למשנהו . בברכה