כלים בשריים אחרי שנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/11/16 14:04 כב בחשון התשעז

שאלה

הרב, אחותי קיבלה כלים לאירוסיה ביניהן גם צלחות.

נאמר לי כי לפני שניתנו נעשה בהם שימוש לאכילה של מאכלים בשריים.

אך האירוסין של אחותי היו מעל לשנה. אפשר לאכול בצלחות אלו מאכלי חלב?

תשובה

לשואלת שלום
לדעת רוב ככל הפוסקים- דין צלחות פורצלן כדין כלי חרס, שבליעתם אינה יוצאת. ולכן בפורצלן בשרי נשאר בשרי.
יחד עם זאת, כתב הרב עובדיה יוסף זצ"ל שכאשר עברו שנים עשר חודשים [ניתן להקל] מכמה סיבות, שאין כאן המקום להאריך.
ולדעת האשכנזים, כתב הרב משה פיינשטיין ש[צריך להגעיל שלוש פעמים] ואז מותר להשתמש לחלבי.
(מקורות: חכם צבי עה | אגרות משה חלק ב סימן מו | יביע אומר חלק ז יורה דעה סימן י | שו"ת רבי עקיבא איגר קמא סימן מג וסימן מט)