כלב בבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/01 20:32 יט בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, רציתי לברר אם יש איסור בהלכה לגבי אחזקת כלב בבית כחיית מחמד.

ואם ישנה בעיה הלכתית מה כבודו מציע לחילוני שחזר בתשובה וקשור מאוד לכלב לעשות ובייחוד שההורים שלו ושאר המשפחה גם הם קשורים לכלב...

דרך אגב, לשמחתי, בתקופה האחרונה יש גל ענק של חזרה בתשובה ובטוחני שהרבה אנשים לא יודעים בדיוק מה לעשות במצב כזה...

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אסור לאדם להחזיק כלב רע בתוך ביתו כיון שהכלב כולו טוב לבעליו "כולו לב", כיון שלעומת זה הוא בדרך כלל מאוד רע לאחרים. הוא עלול להזיק, יש ילדים שפוחדים ממנו, יש נשים בהריון שעלולות להבהל מנביחותיו, ויש גם כלבים שנושכים, יש. ואסור לאדם לחשוב רק על עצמו ולהתעלם ממצוקות של אחרים.

מותר לעיוור או לאנשים שגרים בישוב ספר להחזיק כלב על מנת להגן על עצמם, גם אז הם צריכים להזהר שלא יזיק.

שלום