שאל את הרב

כלב או שלום בית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/02/07 09:01 כג בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנו נשואים בעז"ה עוד מעט 3 שנים ויש לנו תינוק מקסים. אני באתי מרקע חילוני והתחזקתי בזמן הכרותי את אישי.

לשנינו יש דעות פתוחות ומודרניות וכן חברים מכל שכבות האוכלוסיה. כחודש לאחר הנישואים מאוד רציתי לאמץ כלב ואכן הלכנו לצב"ח ואימצנו כלב בגודל בינוני. מאז רק מריבות יש בגללו, לא תמיד אבל הרבה זה בגלל הכלב כי אני מאוד רחמנית ואוהבת את הכלב לעומת בעלי שלא אוהב במיוחד כלבים, יכול להיות שיש גם עניין בזה שהוא זכר. הרבה פעמים אני מגינה על הכלב וזה גורם להתססה. הגענו לכל מיני פשרות כמו שיהיה בחוץ רוב היום אבל לא תמיד זה מסתדר ולדעתי בעלי מתיחס אליו ממש רע בועט בו וכאלה אולי מקנאה אולי מרצון שליטה. לפני כשנה נולד לנו בן וגם בעניין זה הוא לא מצטיין אך איני מצפה יותר מידי כי זה עדין טרי והוא בכלל מרגיש אב צעיר. שאלתי מה לעשות בעניין הכלב בעלי רוצה למסור אותו ואני מרחמת ואוהבת אותו וחשוב לי שהוא יהיה אצלנו מעבר לגידולו (אולי לתיקון

כבוד הרב עזור לנו

תשובה

לשואלת שלום רב.
שלום בית נחשב יסוד מאד חשוב ביהדות. האהבה בין בני הזוג, הקשר החם ביניהם, הם עיקרון שבשבילו מוותרים על דברים חשובים. כך אומרים חז"ל שהסכים הקב"ה שיימחקו את שמו כדי להשיב שלום בית בין בני זוג מסוכסכים. ולימדונו חז"ל שמותר לאדם לשקר בשביל להשיב שלום בית בין שני בני זוג.
ולכן כאשר זה עונד מול הערך של צער בעלי חיים, ברור ששלום בית גובר. ואם את רואה שזה מאד מפריע לבעלך, בין אם הוא צודק או לא, ברור שצריך לוותר על הכלב. הוא לא שווה את כל המריבות שאת מתארת ואת המתח הרב שהוא גורם.
יחד עם זה יש מקום לבדוק אם אמנם הכלב הוא הגורם למתח או שיש גורמים נוספים, אלא שהמתח מתפרץ בעניין הכלב. ואם יש סיבות נוספות למתח, עמוקות יותר, אז צריך לנסות לפתור גם אותם, ע"י שיחה ביניכם, ואם צריך אז גם על ידימישהו מקצועי מבחוץ.
אגב, דווקא את הבעיות סביב הילד צריך לפתור. שנה זה לא קצת זמן. בשלב זה הוא כבר צריך היה לצאת מן ההלם ולהתקדם.
בברכה
אפי קיציס

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות