כיצד ראוי להתלבש בזמן קריאת שמע על המיטה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/07/01 15:33 י בתמוז התשסא

שאלה

אני מצטערת להטריד שוב, פשוט יש לי מלא שאלות.

כאשר אני אומרת שמע ישראל בלילה אני יכולה ללבוש פיז'מה (מכנסיים וחולצה פתוחה), או להתפלל יחפה?

אני יודעת שהקריטריון אמור להיות הכבוד שהייתי נותנת למלך בשר ודם, אבל עם מלך כזה לא נפגשים כל כך הרבה פעמים ביום. אז זה די מאבד מתוקפו, לעניות דעתי.

תודה מראש, קרן.

תשובה

שלום לך קרן,
אין על מה להצטער. חשוב מאד לשאול שאלות ולברר את הדברים, ואנו שמחים לסייע במה שאנו יכולים.
לענין שאלתך, הקריטריון של עמידה בפני מלך הוזכר בהלכה רק לגבי תפילת שמונה עשרה וכן נזהרים בכך גם בשעת ברכת המזון ( שו"ע או"ח סי' עד, מ"ב ס"ק כא ו-כד, ובסי' קפג, מ"ב ס"ק יא ) . לכן, קריאת שמע שעל המיטה אפשר לקרוא עם פיג'מה והוא הדין לגבי שאר ברכות. אולם בתפילת העמידה או בברכת המזון לכתחילה יש להתלבש לפי הקריטריון של עמידה לפני מלך (אמנם בדיעבד אין להמנע מלהתפלל כשאין אפשרות למצוא לבוש מספיק הולם - כך שמעתי מהרב אליהו).
המשיכי בשאלותיך, יישר כוחך,
הרצל, חברים מקשיבים.