כיצד ללמד ילד בן 4 על אלוהים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/06/01 20:59 ב בתמוז התשסא

שאלה

בני בן ה-4 שאל אותי "כיצד ה' נולד" וכן "היכן הוא נמצא"

כיצד עונים לשאלות אלה ?

תודה.

תשובה

שלום לך, ישנה באמת בעיה להסביר לילד דברים כאלו כיוון שהוא תופס דברים בצורה גשמית מאד, ומה שאינו כזה, אינו קיים לגביו.

ראשית כל, חשוב לציין מה לא עונים לשאלות אלו.
אין לתת דימוי או האנשה כל שהיא לקב"ה. אין הוא מלך עם זקן ארוך, או השמש, וכל דבר מעין זה. מחשבות כאלו נקבעות עמוק במוחם של הילדים ועד גיל מבוגר זה מלווה אותם , גורם להם לתפיסה גשמית של הבורא ופוגע ביכולת ההפשטה שלהם.
לגבי השאלה : "כיצד ה' נולד ? " , צריך לומר לילד שה' לא נולד, הוא תמיד היה.
לגבי השאלה : " היכן ה' נמצא ? " , צריך להשתדל לא לדבר על הבורא עצמו אלא על התגלויותיו אלינו ועל מידותיו. אפשר לומר שהוא כל יכול, שהוא מטיב לכל, שהוא עוזר לנו ושומר עלינו, נותן לכל אחד את צרכיו, משגיח על כל אחד ואחד ורואה את מעשיו וכדו' (וכל זאת תוך שימוש בדוגמאות מחייו של הילד - תוך ציון הדברים הטובים שיש לילד - שכל זה מה' , וכד'). אם הילד לא מסתפק בזה - אפשר לומר לו שה' נמצא בכל מקום, אך איננו יכולים לראות אותו.
בברכה
יצחק,חברים מקשיבים