כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 26/08/02 12:33 יח באלול התשסב

שאלה

לפני שהתחתנתי הוסכם ביני לבין בעלי לגבי כיסוי ראשי שאלך עם כיסוי ראש רק בשבתות ובחגים, משום שהדבר מפריע לו הוא חושב שכסוי ראש האישה יוצר ריחוק בינה לבין הסובבים אותה.

אני רוצה לשים כיסוי ראש אך כל זמן שניסיתי לשים כיסוי ראש זמן רב ביום בעלי ראה זאת בעיין לא טובה. יש לציין שבזמן שלוש השנים שלמדתי באוניברסיטה הסכים בעלי שאלך עם כיסוי באוניברסיטה , לטענתו כדי שלא " יתחילו איתי", מבחינתי כי רציתי ללכת עם כיסוי ראש. השנה סיימתי ללמוד.

שאלתי מה לעשות בנושא האם יש היתר לא ללכת עם כיסוי ראש משום שבעלי מתנגד לכך?

בתודה מראש חגית

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים-וילך תשס"ב

לחגית שלום!

קיימת חובה הלכתית על אשה נשואה לכסות את ראשה, ולפי דברייך אני מבין שבעלך מבין זאת היטב, הראיה שבתקופת לימודייך באוניברסיטה הוא הסכים שתכסי את ראשך. בצורה פשוטה הוא זה שצריך לבקש זאת ממך, ורצונך לקיים זאת תואם את ההלכה.

אם בעלך הוא יהודי המקבל על עצמו את עול ההלכה בשלמותה הוא צריך להענות לדרישה זאת. יתכן שכדאי לפנות אל רב באיזור מגוריכם שיראה לו את המקורות ההלכתיים בנושא זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת