שאלה
אני אדם נשויי ושאלתי מה צריך להיות גודל כיסויי הראש לנשים ? אשתי מכסה את כל ראשה אולם לאחרונה יש אופנה שנשים נשואות מוציאות חלק משערן דרך הכובע , האם זה מותר ? וכמה
ואים זה אסור למה לא מתרעים ?
תשובה
בס"ד
לדוד שלום,
לנושא זה שנפוץ לאחרונה יש היבטים רבים חלקם הלכתיים וחלקם רוחניים.
סוגיית כיסוי הראש מורכבת בחלקה מדיני תורה וחלקה ממנהגי ישראל המחייבים. הסוגייה במס' כתובות מבחינה בין מצבים שונים של כיסוי ראש החל מכינוס השיער ועד לכיסויו. יחד עם זאת בגמרא שם לא מבואר היקף הכיסוי.
יחד עם זאת, פוסקי זמננו למדו את היקף הכיסוי מדברי חז"ל שאמרו – "טפח באישה ערווה", והסיקו מכך, שעד שטח של טפח רבוע ניתן לגלות את השיער, וכך הורה גר"מ פיינשטיין. העולה מתוך הדברים שאם מכל הראש ייחשפו קצוות שיער שאינן עולות על שטח של 64 ס"מ רבוע אין בכך איסור מעיקר הדין. לפי זה הגיוני לומר, שניתן לגלות קצוות שיער ברוחב של עד 2 ס"מ להיקף כל הראש שנותנים את השטח הנ"ל.
יחד עם זאת ודאי ראוי שלא להגיע למצב זה ובודאי שלא לחרוג ממנו. אתה צודק שהמצב פרוץ מאוד בתחום זה, אלא שתמיד צריך לשקול תועלת מול נזק, בבואנו לקבוע את סדר העדיפויות של הנושאים עליהם מעירים.
בברכה, הרב דוד סתיו
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם