כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/11/01 15:14 כז בחשון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום.

אני בת 22 נשואה.

האם מותר לי לגלות את ראשי בפני אבי או בפני אחי?

תשובה

ב"ה

שלומות,

מצד עיקר הדין, הדבר תלוי בכמה דעות. והם המסתעפים ממה שמוגדר במשנה "דת משה" ו"דת יהודית".
יש מי שכתב שמותר לאישה לגלות את ראשה בפני אחרים כשהיא בתוך ביתה ומן הצד השני יש מי שכתב שאסור לאישה לגלות את ראשה אף כשהיא לבדה ולראיה הביאו את הגמ' ביומא המסבירה מדוע זכתה קמחית ויצאו ממנה בנים כהנים גדולים והשיבה: "מעולם לא ראו קירות ביתי שערות ראשי".

הרי שעלייך להחליט באיזה מקום את רוצה לדרג את עצמך בין דעת המקילים לבין הצנועות המהדרות בכיסוי ראש.

והעיקר נראה על פי הכתוב בפירוש הב"ח לאבה"ע:
"וכן נהוג בכל גבול ישראל שאפילו לפני אנשי ביתה אינה נמצאת בפריעת הראש בלא מטפחת וכיפה לראשה"

ולכן נראה לי שראוי להיות בכיסוי ראש גם בפניהם. אומנם, אם הדבר קשה מסיבה כזו או אחרת, אין להחמיר בדרגת הכיסוי כפי שמחמירים כשיוצאים מן הבית.

בברכה,

שי