כיסוי ראש לנשים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 10/09/02 19:03 ד בתשרי התשסג

שאלה

ארוסתי ואני רוצים ללמוד את הנושא, ההלכה, מקור, סוגים וכו'

אודה לכם אם תפנו אותנו למקורות .

בתודה מראש ושנה טובה לכל עם ישראל .

בני

תשובה

בני שלום,
על הפסוקף" וְהֶעֱמִיד הַכֹּהֵן אֶת הָאִשָּׁה לִפְנֵי יְהֹוָה וּפָרַע אֶת רֹאשׁ הָאִשָּׁה וְנָתַן עַל כַּפֶּיהָ אֵת מִנְחַת הַזִּכָּרוֹן מִנְחַת קְנָאֹת הִוא וּבְיַד הַכֹּהֵן יִהְיוּ מֵי הַמָּרִים הַמְאָרֲרִים"(במדבר ה,יח).נלמד בספרי(נשא,יא)"ופרע את ראש האשה. כהן נפנה לאחוריה ופורעה כדי לקיים בה מצות פריעה דברי רבי ישמעאל. ד"א (כתובות עב) לימד על בנות ישראל שהן מכסות ראשיהם".

מקור נוסף הוא במדרש רבה (במדבר פרשה ט פסקה טז)
"ופרע למה שדרך בנות ישראל להיות ראשיהן מכוסות ולכך היה פורע ראשה ואומר לה את פרשת מדרך בנות ישראל שדרכן להיות מכוסות ראשיהן והלכת בדרכי העובדי כוכבים שהן מהלכות ראשיהן פרועות הרי לך מה שרצית".
למד מכאן שכיסוי ראש לאשה הוא כבוד לה,וכדברי רש"י
על התורה"(במדבר ה,יח):"סותר את קליעת שערה כדי לבזותה מכאן לבנותישראל שגלוי הראש גנאי להן.
וראה המעשה המסופר על שבעה הבנים של קמחית(יומא מז,ע"א)"תנו רבנן שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה אמרו לה חכמים מה עשית שזכית לכך אמרה להם מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי".להלן עוד מספר מקורות:
רמב"ם הלכות איסורי ביאה כא,יז.
שולחן ערוך אבן העזר כא,ב.
וראה עוד מה שבתב הזוהר הקדוש(פרשת נשא,קכה).
שיער באשה ערוה(ברכות כד,ע"א).
ויש עוד דיונים שונים בפוסקים אם כיסוי ראש הוא דאורייתא או דרבנן.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני