כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה רבני בית הלל 04/05/12 02:27 יב באייר התשעב

שאלה

האם גרושה חייבת בכיסוי ראש? אני דתיה, המועסקת על-ידי חרדים שמתנים את העסקתי בכיסוי ראש, על אף שאני גרושה שנים רבות כדת וכדין, לבושה בצניעות וכמקובל. האם דרישה זו הכרחית?

תשובה

מעיקר הדין גם גרושה חייבת בכיסוי ראש, אולם בדורות האחרונים המנהג הוא להקל בזה, בשל הצורך להתחתן מחדש, והעובדה שכיסוי ראש עשוי בהחלט להפריע למאמצים אלה. ההיתר מתבסס על פסיקתו של ר´ משה פיינשטיין בשו"ת אגרות משה אבן העזר חלק א, סימן נז, וכן שם - חלק ד, סימן לב

(משיב: הרב צחי הרשקוביץ).

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2