כיסוי ראש - חובה?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/10/11 00:59 כג בתשרי התשעב

שאלה

האם אני חייבת לשים כיסוי ראש אחרי החתונה? גם אם אני לא רוצה שהשיער שלי יהרס?..

תודה רבה!

תשובה

אכן כיסוי הראש לאשה נשואה הוא חיוב מן התורה, וכמו שאשה שרוצה להיות שזופה , לא תאמר אני מוותרת על צניעותי ואלך ברגליים חשופות כדי להשתזף, כך לגבי השיער.
אבל יש פתרונות- השער לא צריך להיהרס. שמעתי על עצות שונות, הבעיה היא בעיקר בתקופה הראשונה, כשלפתע השיער לא מקבל אור שמש, ולכן חשוב לחזק אותו, ולזה טוב לקחת כדורים של שמרי בירה (רצוי טבעיים) ובודאי יש דברים נוספים - כדאי להתייעץ עם מי שעוסקת בטיפוח בדרכים טבעוניות.
שמן - יש שמנים שונים שמומלצים גם כדי לשמור על יופי השיער וגם על עמידותו, ושוב - להתייעץ עם מי שמטפלת בזה.
כשאת בבית , ניתן לאוורר את השיער, ללכת גם ללא כיסוי על השיער, (בודאי כל עוד אין ילדים, ואין אנשים נוספים בבית, וכמובן באופן שלא יראו השכנים מהמרפסת ממול)
שיהיה במזל טוב!
עוד דבר - בגיל 40 אף פעם השער הוא לא כמו בגיל 20. יש תהליך טבעי של השער, הכיסוי יכול קצת לזרז את התהליך, אבל לא הוא הגורם לו. לכן אם משקיעים קצת בהתחלה, ניתן לשמור על שער מתאים לגיל ללא הרבה בעיה.