כיבוד סבא וסבתא

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 30/10/12 16:27 יד בחשון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,הייתי שומרת שבת תקופת מסויימת עד שהגיעה סיבה שמאוד חשובה לי...סבא שלי הוא לא בן אדם בריא במיוחד הסכרת הרסה אותו והיא עיוורה אותו , כרתו לו את 2 הרגליים והוא לא גר בבית הוא גר בשיקום והפעם היחידה שאני רואה אותו היא כשאנחנו הולכים אליו כל המשפחה בשישי שבת,אני עדיין ללא רישיון ואין לי אפשרות ליסוע ביום יום מכיוון שיש שעת ביקורים מסויימת ונורא מפחיד ליהיות שם לבד כך שאני עדיין תלויה בהורים.אם אני לא אלך לבקר אותו ייצא מצב שאני לא רואה אותו ביכלל... מה אני יכולה לעשות??

תשובה

השלום והברכה
ראשית השתתפותי בכאב הסבא ורפואה שלמה
מן הדין אין היתר לחלל שבת לבקןר חולים אם אין בזה דין פיקוח נפש הגם שהביקור חשוב לך ולו
אם יהיה ניתן לשכנע את המשפחה לבקרו במוצש זה אידאלי לכולם ואם לאו מצאי דרך לבקרו שלא יהי בבחינת מצוה הבאה בעבירה
שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבא

בברכה רבה
בנציון