שאל את הרב

כיבוד הורים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/08/06 09:09 א באלול התשסו

שאלה

שלום, אני נער שנחשב כ"חזק" ואני באמת משתדל אבל יש לי בעיה קשה בכיבוד הורים אני פשוט כל הזמן רב איתם(ליתר דיוק עם אמא שלי) על כל מיני דברים שגם במחשבה שנייה ושלישית אני חושב שאני צודק וזה מגיע לרמות חוצפה גבוהות ואני מרגיש שכל המצוות שאני עושה והכל לא שווה כשאני ככה עם ההורים(בעיקר אמא) שלי.

ניסיתי כבר לרסן את עצמי והשתדלתי לא להתפרץ וכו' אבל אחרי כמה זמן פשוט לא יכולתי.

אם אפשר בבקשה איזו הצעה להתגבר על זה... תודה.

תשובה

ראשית , יישר כוחך על התחזקותך בקיום תורה ומצוות .הדילמה שאתה מציג היא מהקשות בתחום זה ובעיקר בגילאי תיכון .
כפי שציינת , לעיתים אנו בתחומים מסויימים מצליחים לשמור על קיום תורה ומצוותיה אך בתחומים אחרים פחות.
מניסיוני כדאי מאד פשוט לשמור קצת יותר מרחק בשלב זה כיוון שהפיצוצים לעיתים מובנים באינטנסיביות של המפגש עם ההורים ובקושי שלהם לקבל את רצונך לשעות דברים שלא נראים להם ועל אף התנגדותם לזה .
מאידך , אנו איננו מסוגלים להכיל שבגיל זה עדיים מתערבים לנו בחיים ובהחלטות למרות שברור לי {אני מקווה שזה כך ושגם לך ברור }כי הדברים נעשים מתוך רצון להיטיב לך ,אך הטוב שהם מייחלים לך אינו זהה למה שברצונך לממש ולעשות .
והדבר השני והחשוב יותר הוא חיזוק כבודך אליהם דווקא במקומות שבהם אין את העימותים הללו.
תמצא את הפינות שבהם אתם מסתדרים ואותם תחזק ותפאר ובהם תתאמץ ותתגבר על עצמך להיטיב להם ככל האפשר כך שבתמונה הכללית אתה תקיים ככל שניתן את מצוות כיבוד הורים.
קיום מצווה זו שהיא שקולה כנגד כל המצוות כולן חשובה היא עד מאד ומטיבה את איכות החיים לכל הדרים בבית .

שיהיה בהצלחה ולעיתים שווה לחרוק שיניים ולא להכנס לעימותים שמביאים עצבות גדולה וייאוש שמחלישים את כוחנו לעמוד ולעבוד על שאר התחומים בהם אנו מצליחים.

מקווה שהארתי כמה נק' .
כל טוב ובשורות טובות .

כתבות נוספות