כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/07/06 02:13 טז בתמוז התשסו

שאלה

כבוד הרב,

יוצא לי בזמן האחרון ממש להכשל בכבוד הורים.

זה ממש מצער אותי אבל באותם רגעים שאני צועקת ורבה איתם אני לא חושבת עלזה. רק אחרי. איך יכול להיות לי קשר יותר טוב עם ההורים ולא להגיע למריבות וסכסוכים איתם??

אני מקווה ממש שתענה לי בהקדם, תודה.

תשובה

ברוך ה', שאת מרגישה שיש בעיה בדיבור שאינו נאות עם ההורים. השתדלי "לנשום עמוק" כשיש משהו שמרגיז אותך, ו"לספור עד עשר". אל תעני מיד. ואז חשבי רגע על מה שאת מרגישה אחרי הדיבור שאיננו מכובד. אחרי שהצלחת להמנע מדיבור שאינו מכובד- רשמי לעצמך ביומנך "כוכבית", בהוספת תאריך ומה היה, ומדי פעם- הציצי בו, ותהני ממצבור ה"כוכביות". בצורה כזו תרגילי את עצמך לדיבור נאות. אין ספק שאת מסוגלת להשתנות. בהצלחה.