כיבוד הורים מול צום

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/09/02 10:33 כט באלול התשסב

שאלה

שלום רב! בט' באב צמתי באופן נורא,הקאתי מספר פעמים היה לי חום וכ"ו(אבל צמתי עד הסוף).אבי ואמי(שיש להם ידיעות בהלכה) אמרו שאת צום גדליה אני אצום עד הצהריים ואז אשבור אותו(גם בשביל בריאותי וגם כדי שאוכל לצום כראוי את יוה"כ)האם אני צריך לשמוע בקולם?? תודה רבה!

אודה לך אם תפרסם את התשובה באתר

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מציע לא לדחות את דברי ההורים על הסף. יחד עם זאת, אינני מציע להמנע מלצום. לכן, יש לסכעם עם ההורים שתתחיל לצום ואח"כ, מתוך כך, אם הצום יעבור בשלום, הנה מה טוב, ואם אתה מתחיל לחוש ברע - עליך להפסיק את הצום. בעיקר, כשעליך לאגור כוחות לקראת יוה"כ.
ובכלל, צריך להתייחס את התורה כתורה המחוברת לחיים ואם לא ניתן לצום אין לראות בכך כשבר גדול. צום זה לא ספורט, ולא גיבוש ביחידה מובחרת. צום זה דרך בעבודת ה' ואם לא ניתן יש להרבות בתפילה ובתחנונים.

בברכה,

שי