כוסות בחדר מורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/01/03 21:12 ט בשבט התשסג

שאלה

עמיתה לעבודה-שאינה שומרת כשרות-הביאה כוסות חרס משומשות לקפה/תה.

לדבריה,עד היום נעשה שימוש בכוסות לצרכים אלו בלבד,ולא למרקים בשריים וכד'.

אולם הכפיות שבביתה אינן כשרות.

היא אוכלת כשר אך לא מפרידה בין בשר וחלב.

האם מותר להשתמש בכוסות?

האם צרכות טבילה?

האם צריכות הכשרה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אין להשתמש בכוסות אלו.
גם לא ניתן להכשירם.

יש לך לדעת כי תחום הכשרות הוא מאוד מדוייק ואין בו אפשרויות תמרון:
או כשר או לא כשר.

מכוון שלא ברור כלל כיצד ואיך השתמשו בכוסות האלה ובאיזה כפיות השתמשו וכדומה .אי אפשר להשתמש .
גם אי אפשר להכשיר כי כלי חרס לא ניתן להכשיר .
והסיבה -צפיפות החומר .חרס זה חומר סופג ולא ניתן להוציא את הבלוע בו.

אם מדובר בשעת דחק גדולה ובמציאות של הפסד ממון
וקלקול יחסים בין אדם לחבירו יש להקל ולסמוך על מספר צירופי אפשרויות לקולא.

בברכה,

עוזיאל