כוחה של מזוזה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/04 08:11 יא בסיון התשסד

שאלה

שמעתי בתוכנית קבלה (מפי מקובל שאף מייעץ בעזרת ספר הזוהר) שהוא ממליץ לאנשים לעשות בדיקת מזוזה כי יתכן שחלק מהאותיות כתובות לא נכון או קצת מחוקות ולכן זה מביא מזל רע. כמו כן הוא המליץ שיהיה במזוזה את האותיות "קרע שטן" ואמר שזה ראשי תיבות של משהו.

שאלתי היא:

האם כוחה של המזוזה באמת משפיע?

האם לא בכל מזוזה כתוב "קרע שטן"?

איך מוצאים למי אפשר לתת לבדוק מזוזה?

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
א. אין אנו יודעים מה כוחן של מצוות להשפיע. מהנבואה למדנו כי עיקר הדברים המשפיעים הם התשובה והמעשים הטובים של צדקה וחסד. ברם, כאנשי הלכה אנו יודעים כי מזוזה חייבת להיות קשורה ללא קשר להצלחה, ועל כן אנו דואגים כי המזוזות תהיינה כשרות.
ב. לא בכל מזוזה כתוב כך. גם כאן, אנו פועלים בדרכם של פוסקי ההלכה ולא מחייבים לכתוב כאלה דברים.
ג. יש סופרי סת"ם מוסמכים בכל מקום. כדאי להתייעץ עם הרב המקומי.

כל טוב