כוונה ויחודים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 13:44 יז בשבט התשסב

שאלה

רציתי לשאול את הרב בקשר לכוונות בתפילה,

ראיתי במקורות רבים שיש לכוון במילים ושמות מסויימים בתפילה.

שאלתי היא:

כשיש לכוון במילה או שם כלשהו, יש לחשוב פשוט על המילה כתובה בראש?

וראיתי שאסור להשתמש(/להשביע) בשמות של מלאכים

והרי במקום אחר ראיתי שיש לכוון את שמות המלאכים הקשורים לתפילה הנאמרת,(תפילת ר' עקיבא ור' ישמעאל)לכן מה עלי לעשות?

ושאלתי האחרונה, אם בכל הכתבים נאמר שהתפילה בכוונות הראויות מתקבלת יותר כלפי הקב"ה,

מדוע הרבנים הגדולים (ואפילו הבקיאים בקבלה)

מעדיפים שלא להתפלל במנהג הקבלה חרף בקיאותם הרבה?

תשובה

כוונה בשמות קודש היא דוקא במחשבה ולא בדיבור.

אין להשביע מלאכים- כשאתה מכריח מישהו לעשות משהו שלא כרצונו הוא מחפש אותך אחר כל כי הוא כועס או מקפיד עליך - כך זה גם עם מלאכים. אם מכריחים אותם לעשות משהו - הם סוגרים אחר כך חשבון עם מי שהכריח.
רק במקרים מיוחדים למען כלל ישראל ועל ידי אנשים נקיים לגמרי - עושים זאת.
מי אמר לך שהרבנים הגדולים באמת לא מתפללים על פי הכוונות. חס ושלום. אתה אולי לא יודע ולא רואה מה הם עושים - כי מי שמתפלל על פי הכוונות לא מראה זאת לרבים. סוף סוף זה סוד!!
ועוד דע לך שהגדולים באמת מתפללים על פי הכוונות בסידור פשוט. הם זוכרים את הכוונות בעל פה.

זה גדלות אמיתית.