כהנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/12/01 02:09 כח בכסלו התשסב

שאלה

א. מהו הטעם שמותר לכהנים להכנס למערת המכפלה וקבר רחל? - אם אפשר להרחיב...

ב. מה לגבי הליכה במקומות כמו בעיר טבריה? - שמעתי שיש שם בעיה עם קברים.

ג. האם מותר ללכת בבית קברות של לא-יהודים כגון ב"ממילא" ליד גן העצמאות בירושלים?

חג חנוכה שמח!!!

תשובה

בס"ד

א- כי אם יש קברים ועליהם חלל פתוח הטומאה לא עולה למעלה ולכן מותר לכהנים להכנס למערת המכפלה.

ב - המשנה אומרת ש"ארץ ישראל טהורה" ומשמעות הענין שכל מקום שלא מוחזק בקבר או ספק קבר ידוע לא נאסר לכהנים.

ג- קברי לא יהודים מטמאים במגע ולא באהל. יש אומרים שמטמא באהל ועל פי הקבלה יש סכנה ללכת בין קברי גוים. על כן יש להמנע מזה ככל יכולתו. ובמיוחד לנשים שהן פגיעות יותר.