כהן בדיעבד וגרושה - נישואים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 14/09/16 13:33 יא באלול התשעו

שאלה

שלום רב,

מה דין הנישואים של גרושה ואדם שרק לאחרי שנישאו התברר שהוא כהן?

מה הדין אם הכהן בעצמו גרוש ואלו נישואים שניים שלו?

האם למשך תקופת הנישואים שלהם יש השפעה על הדין?

מה לגבי הילדים שלהם?

בברכה ובתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

אסור לכהן להינשא עם אשה גרושה שנאמר: "אִשָּׁה זֹנָה וַחֲלָלָה לֹא יִקָּחוּ וְאִשָּׁה גְּרוּשָׁה מֵאִישָׁהּ לֹא יִקָּחוּ כִּי קָדֹשׁ הוּא לֵאלֹהָיו" (ספר ויקרא, פרק כ"א, פסוק ז').

כלומר, הכהן יכול להינשא ולהתגרש מספר פעמים, ובלבד שלא יתחתן עם גרושה. הנושא כאן הוא 'מעמד האשה'.

1. על אף האיסור, קידושי נישואי כהן וגרושה חלים. כלומר, אשת הכהן (הגרושה) תצטרך גט להתיר אותה מהנישואים האסורים.

2. אשה גרושה - אשה שבי"ד הגדיר אותה כאשה שהייתה מקודשת לאיש, והצריכו מתן גט להתיר אותה לעולם. לא משנה משך חיי הנישואין.

3.ילדי כהן וגרושה ייחשבו כחללים, וחלים בעניינם הלכות עם מי יוכלו להינשא, כדוגמת חללה שאסורה להינשא לכהן.