כדור-סל בלי כיפה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/10/04 14:19 ל בתשרי התשסה

שאלה

אני משחק כדור סל בקבוצה שאני הדתי היחידי

ובליגה שלנו יש קבוצות ערביות

ואני משחק בלי כיפה

היתי רוצה לשאול האם הייתה מציעה לי לחבוש כיפה במשחקים?

ותודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לך הזדמנות [פז] שאין לאף אחד !!!
אתה יכול לקדש שם שמיים !
אתה יכול להיות גאה בזה שאתה יהודי דתי!!
אבותינו הלכו בסתר עם כיפה וציצית ואתה יכול ללכת בגלוי ובגאווה.
הזדמנות כזו היא לא נחלת כל אדם ויש לך את ההזדמנות הזו ועוד לעיני בגויים. אל תפספס את ההזדמנות הזו .תשחק עם כיפה ועם ציצית .

אתה הוא מקור הגאווה של עם ישראל יש לך הזדמנות שאין לי ואין לרבים אחרים ואולי גם לא היה לאבותיך.
כי כל עוד בלבב פנימה, נפש יהודי הומיה ויש לנפש הזו אפשרות להיות יהודי בצורה חופשית בארצינו ארץ ציון וירושלים. אז תעשה זאת.

אני בטוח שבפעם הראשונה שתשחק עם כיפה וציצית כולם ילעגו לך ואולי יצחקו עליך אבל אתה צריך להיות חזק ואמיץ .וככל שתהיה לך עוצמה פנימית וגאווה חיובית הרי שהסובבים אותה יעריכו אותך מאוד מאוד בסתר ליבם.
ואל תבוש מפני המלעיגים עליך.
הם יתרגלו במשך הזמן.

אחי חזק ואמץ!!!!!!!

בהצלחה,

עוזיאל