שאל את הרב

כדורים בפסח

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 06/04/11 12:09 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום,

אני ב"ה בהריון בחודש שביעי. אני נוטלת מידי יום כדור ברזל, כדור סידן וכדור אומגה 3 מתוצרת מכבי care. האם אני יכולה להמשיך ולקחת כדורים אלו גם בפסח? כמו כן ברצוני לשאול האם יש לקנות סבון כלים עם הכשר לפסח, שהרי הסבון לא ראוי למאכל בהמה, אך מצד שני בא במגע עם הכלים.

תודה רבה,

יהודית

תשובה

שלום

1. תלוי בטעם התרופה- אם היא טעימה, כדוגמת סירופ או גלולות מציצה, אזי חובה לברר אם היא כשרה לפסח או לא, וכל זמן שלא נודע שהיא כשרה לפסח, אסור לאוכלה.

אבל אם טעמה של התרופה מר, אפשר לבולעה בפסח. שאף אם הפיקו את העמילן מחיטה, כיוון שעירבוהו בחומרים שונים ומרים - נפסל מאכילה ואין לו יותר דין של חמץ

2.חומרי ניקוי, משחת נעליים וכדומה, אינם צריכים שום השגחה. ואף חומרי ניקוי לכלים אינם צריכים השגחה, משום שטעמם פגום, ואף אם ערבו בהם חמץ, טעמו נפגם לפני הפסח ואינו נחשב יותר חמץ כלל.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=629

כתבות נוספות