כדורגל

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/12/01 14:20 יז בכסלו התשסב

שאלה

לכבוד הרב שי פירון.שלום

האם מותר לשחק כדורגל בשבת.

ולמה?

להתראות!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

יונתן,
ברכות ששמים מעל!

למען האמת, ניתן למצוא דרך בה יהיה מותר לשחק בכדור בשבת. כגון: אם משחקים על מגרש מרוצף, בכדור שאינו מתנפח וכו'.

אבל, חכמים למדו אותנו מה הסיבה שחרבה העיר ביתר: "לא חרבה ביתר אלא על ששיחקו כדור בשבת". נשמע קצת מוגזם! האם העובדה ששחקו בכדור בשבת מצדיקה את חורבנה של העיר?
כנראה שהמשחק בכדור בשבת מבטא עובדה מהותית יותר: הוא בכלל לא מבין מה היא שבת, לשם מה נועדה ומה הן מטרותיה. בכך הוא מראה שהוא מקפיד בדביקות שלא לעבור על איסור כזה או אחר אבל בכל חיצוני. הוא לא מבין מאיפה כל זה נובע ולמה זה חשוב.

לא נתנה שבת אלא למנוחת הנפש כמו גם למנוחת הגוף. לסיכום של השבוע החולף, סיכום יצירתי שמוביל למסקנות מעשיות, לא ניתנו שבתות למפגש משפחתי עמוק של שיח והדברות.

לכן, אף שבחינה הלכתית ניתן למצוא דרך להתיר לשחק בכדור בשבת, מבחינה מהותית, נראה לי שיש לאסור.

שבת שלום!

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן