כבוד רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 03:21 א בטבת התשסב

שאלה

האם לכהן מותר לישא כפיו במקומו של רב, בבי"כ שבו מקומו של הרב נמצא במקום בו הכהנים נושאים כפיים?

והאם יש הבדל אם הרב נימצא בביה"כ באותו זמן?

ובכלל עד איפה מגיע כבוד רב, עד כמה הציבור חייב לכבד אותו, במיוחד בימנו שאין דבר כזה "רבו מובהק"?

תשובה

בס"ד
שלום

באופן כללי מי שמכבד - זה מי שיש לו כבוד. מי שלא מכבד אחרים זה מי שאין לו כבוד. אז מה הוא יתן?

אם אין מקום לכהנים לעמוד אלא במקום של הרב - הרב צריך למחול על כבודו ויעמדו הכהנים במקומו. חכמים קבעו שבימינו כהן עולה ראשון לתורה ולא רב אע"פ שעל פי ההלכה הבסיסית רב עולה קודם. כל זה למנוע מחלוקות של כיבודים, ומכאן נקיש לעיניננו.

באופן כללי כדאי לכבד רב, יש לזה ערך חינוכי גדול מאוד כלפי הילדים שרואים כיצד מכבדים כל מיני פוליטיקאים ושדרני רדיו, שחקנים וסתם קלי עולם בלי שום הצדקה וכשמגיעים לרב בודקים בציציותיו לראות עד כמה הוא ראוי לכבוד שהוא מקבל.

כי מכבדי - אכבד נאמר על הקדוש ברוך הוא ועל הפסוק "את ה' אלוקיך תירא" דרש רבי עקיבא "לרבות תלמידי חכמים".

שלום