כבוד ספר תורה- דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 12/01/03 22:45 ט בשבט התשסג

שאלה

בסניף בני-עקיבא אצלנו אין לנו ספרי תורה ועד היום היינו מביאים ספר תורה מבית כנסת קרוב לפני מנחה (בשבת) (שחרית אנחנו לא מתפללים בסניף) לאחרונה קראתי בספר של הרב אבינר שאין להביא ספר תורה למקום מחוץ לבית הכנסת אלא אם הבאת אותו לארון קודש במקום החדש ביום שישי לפני שבת מכיוון שאנו צריכים לבא לכבד את ספר התורה ולהגיע אליו ולא שהוא יגיע אלינו (לסניף). אם אפשר בבקשה לקבל תשובה בקשר לבעייתינו לפני שבת בתודה רבה עקיבא...

תשובה

שלום רב.
שאלתי את הגר"מ אליהו שליט"א והוא אמר שאם לוקחים את הספר תורה בשבת בנוכחות עשרה אנשים ומחזירים אותו גם בנוכחות עשרה אנשים, אין שום בעיה.
בברכה,
צבי קוסטינר.