כבוד מלכות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/05/11 03:10 יב באייר התשעא

שאלה

לצוות הרבנים שלום,

יש ר"מ בישיבה שלי שמזלזל תמיד בגויים וטען שאסור לכבד את המעמד של מלכות אנגליה בגלל שהיא גוייה.

רציתי לשאול מאיפה אנו למדים את ההלכה של כבוד מלכות הגויים שבה אנו חייבים? (ידוע לי שיש הלכה כזו, אך המקור לא ידוע)

תשובה

שלום!

עיין במאמר הזה:
http://www.rambish.org.il/journals/m/miderech_etz_hahaim/vol002/miderech00219.pdf

הכותב מצטט מקורות רבים בנושא ודן בו באריכות. לא חייבים להסכים אבל כדאי לעיין.

כל טוב
יאיר