יש סיכוי?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 26/08/05 15:31 כא באב התשסה

שאלה

לפני שנתיים בעוונותי הרבים כעיוור באפילה נפלתי בעריות בקיום יחסי מין עם גויה. לצאת מזה בהתחלה היה לי מאוד קשה הייתי בדיכאון ורציתי להתאבד אבל יצאתי מזה איכשהו. כיום אני סטודנט והתמונות האלה של אותם נשים ערומות עולות לי בראש ולפעמים זה גורם לי סיוטים לצערי הרב גם חזרתי לאותם אתרי פורנו ואני מרגיש כבר מכור לאתרים האלה ולתוצאה שלהם.

אני לא יכול יותר לסבול אני לא מצליח להתנתק מכלום לא מהאתרים ולא מהמחשבות המגעילות האלה.

אני כבר לא יודע מה לעשות אני מרגיש חלש אני כבר לא חושב אם להיכנס או לא פשוט אני נכנס אליהם אוטומטית. האם יש סיכוי לחזור ולתקן? מה חושבים עלי למעלה האם הקב"ה יסלח לי?

לא יכול יותר!

תשובה

שלום לך.
התיאור שתיארת כאן, נשמע לך כמשהו חריג ביותר. אבל אתה צריך לדעת שיצר העריות הוא יצר חזק ביותר. אין כמעט אף אחד שיצר העריות לא תוקף אותו השכם והערב..
יש כאלה שמצליחים לערער את היצר, להלחם בו בדרכים שונות... אבל דבר אחד משותף לכולם - כולם, אבל כולם מתישהו נכשלים. האם זה אומר שאין סיכוי? חליה וחס! היצר הזה הוא התיקון של הדור שלנו.
כתבת שהיה לך בעבר נסיון שלא עמדת בו, ואתה מצטער עליו - הנהלך התחלת הדרך. יש לך כאב על המעשים שאתה נופל אליהם. ברור לך שאתה במצב בעייתי.
הדבר הראשון שצריך לעשות בדרך לחזרה בתשובה הוא הכרת החטא. אתה מבין שאתה בבוץ וזה כבר טוב. אחרי שיש לך את ההבנה הזאת אתה יכול לנסת לצאת מזה.
עכשיו... ככל שנמצאים יותר עמוק, הי שהיציאה החוצה היא קשה יותרא. ושוב, קשה יותר לא אומרת בלתי אפשרית. צריך לחהתגבר. להתאמץ. תתחיל בלהגביל את עצמך בזמנים שאתה נמצא באתרים הללו. כל פעם תוסיף לעצמך עוד התרחקות ועוד התרחקות עש שפתאום תמצא את עצמך במצב שבו אתה רחוק מאוד מאיפה שאתה כרגע.

אני לא מבטיח לך שזה יהיה קל. אני לא מבטיח שתצליח על הפעם הראשונה ושלא יהיו נפילות בדרך. אני רק אומר שאם אתה רוצה - אתה יכול להצליח.
עצות מעשיות תוכל למצוא גם בספר של הרב יהושע שפירא על שמירת הברית

בהצלחה במלחמה!
אורן
צוות ישיבת אלון שבות