יש לי חברה אבל אנחנו צעירים מדי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/09/02 22:38 ב בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה,

לפני כבערך חצי שנה היכרתי נערה באחד מסימנריוני ההדרכה של בני עקיבא. (רק לשם ההבנה שנינו בגיל 16 ולומדים בכיתה י"א)

שנינו אנשים מאד מאמינים ומקפידים כמה שיותר על ההלכות והמצוות.

שנינו התחלנו בקשר ממש לא בכיוון של חברות ובטח של בשביל חתונה...

בפרק זמן המתואר דיברנו שיחות בכל מיני אופנים ולא היה שום דבר מיוחד...

לפני כחודשיים התחלתי להרגיש משהו כלפיה אך אני שמאז לפני החלטתי להמנע מכל ה"בלבולי שכל" האלו עם בנות פתאום לא הבנתי מה קורה איתי... אני יחסוך מכבוד הרב פירוט מפורט על שאר הדברים אך עם הזמן התחלנו להקל לעצמנו כל מיני איסורי נגיעה אך שמנו לעצמנו גבולות שאנו שומרים אותם וני בטוח של נעבור אותם.

אני וגם היא מרגישים שאם היינו בני 24 היינו מתחתנים אך כנראה שהקב"ה רצה שנכיר לפני, ונוצר המצב שאנו מאד אוהבים אחד את השני מברים על הכל מאמינים מאד וכביכול "מחכים" עד שנגדל כי ברור לנו שלא נתחתן בזמן הקרוב של לפחות 4-6 שנים הבאות כי כנראה חתונה נראה עכשיו דבר גדול מאד...

רציתי לדעת מכבוד הרב, האם חכמים שקבעו את איסור נגיעה ואני לא מזלזל קבעו בתור סייג בכדי שלא נגיע למצבים יותר חמורים או שזהו איסור מהתורה?

והייתי מעוניין לדעת מה דעתו של הרב על עניין החתונה והאם באמת כדי לחכות כל כך הרבה זמן? (עברתי על הרבה שות"ים באתר וראיתי את תשובות הרב אך הייתי מעוניין את דעתו של הרב ואני מצטאר שנגזל זמן יקר מהרב על המקרה הנ"ל באופן פרטי).

שנה טובה ומוצלחת,

בתודה מראש, דוידון

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

1)האיסור הוא מהתורה "ואל אשה בנידת טומאת לא תקרב..."
2) כדאי לכם להפרד .
הרי אי אפשר להתחתן כעת אז למה להכנס למצב של ניסיונות וקשיים.
אמרו חכמים אין אפוטרופוס לעריות אז למה לכם כעת???
הצעתי אילך להפרד.
תשקיע אותך בעצמך,
בלימודים,
בפיתוח האישיות,
בתחביבים,
בחברים.

וכשיגע הזמן בשר לנו בשורות טובות.

אנא עיין בהמון תשובות שנכתבו כאן .
תשובות על שאלות של מי שלא עצר בזמן הנכון.

בברכה,

עוזיאל