שאל את הרב

יש גנב בישוב אולי זה האח שלי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/04/05 19:07 כד באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לא מזמן, שמתי לב שכסף נעלם בעקביות מקופת הצדקה שנמצאת קבוע על השולחן כתיבה שלי. לא רציתי לחשוד סתם באחים שלי (שיתפתי את אחותי הגדולה וגם היא ייעצה לי לא לחקור בעניין, כי זה לא יעזור).

עזבתי את העניין.

היום, אבי סיפר לי (בדרך אגב) שהוא לא נותן לאחי (שבכיתה ג') ללכת למכולת ביישוב בגלל שבעל המכולת סיפר לו שאחי שילם על ממתקים לו ולחבריו בשטרות כמה פעמים. כשאבא שלי שאל את אח שלי מאיפה הכסף הוא בהתחלה הכחיש ואחר כך סיפר שזה מחברים.

אני לא יודעת מה לעשות!!!

לברר את העניין עם אח שלי בשקט בצד או לספר להורים?

אבא שלי הוא קצת יותר קפדן עם האח הספציפי הזה (אח שלי קצת רחפן ולכן לעתים מזניח דברים).

אני גם לא יודעת אם זה החברים שלו שדרשו שיביא את הכסף (אני לא יודעת איך ילד עדין כמוהו מתחבר דווקא לילדים היותר פרחחים והמופרעים בכיתה..)

בקיצור אני זקוקה להדרכה!!

תודה מראש!

תשובה

ב"ה


שלום.

נראה לי שכדאי לך לשוחח על כך אם ההורים שלך ויחד למצוא את הכיוון הנכון לטפל בו.

ראשית צריך לבדוק האם כל העובדות נכונות וזה אכן הוא.
דבר שני אסור לגרום לילד פגיעה כל שהיא בעקבות המקרים האלו. אסור להטיח בו כינויי גנאי אסור להעליב אותו ואסור לגרום לו פצע נפשי.

הטיפול חייב להיות בעזרת כלי שנקרא "אהבה".
זה כלי ישן-חדש ורק בו צריך להשתמש בכדי למנוע ממנו לגנוב שוב.
[מפני שילד שלוקח דברים בעצם זועק זעקה אילמת שיתנו לו אהבה] הוא זקוק להרבה אהבה ותשומת לב ומכוון שיש לו חסר בזה אז הוא [לוקח]. הלקיחה הזו שלו יכולה להפסק אם תעלו אותו על מסלול שבו לא יהיה לו צורך להשתמש באמצעים פסולים ואז התופעה תפסיק ממילא.

נראה לי שאת השיחה איתו צריכים לעשות ההורים ולדבר אליו בלשון רכה ולומר לו שיש תופעה כללית של גניבה וכ"ו ושהוא יזהר שלא יחשדו בו ושלאף אחד לא יהיה סיבה לחשוד בו.
זה תוכן השיחה.
במקביל אתם כמשפחה חייבים להאיר לו פנים ולתת לו תשומת לב ואולי לקחת אותו ל "טיול סולו" וכדומה.


בהצלחה,

עוזיאל

כתבות נוספות