יש גבולות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 23:48 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום הרב,

שמתי לב שבציבור שלנו יש הרבה פריצות בקשרים שבין הבנים לבנות.

ורציתי לדעת (כנערה) מה הם הגבולות שצריכים להיות בין בנים לבנות.

ובייחוד שאני מדריכה בבני עקיבא עם בן, מה צריך להיות אופי הקשר ביננו, אם בכלל.

תודה מראש...

תשובה

אפרת שלום.

הגבולות שבין בנים לבנות הם חד משמעיים:

אסור שיהיה כל מגע פיזי בין בן לבת,
אסור לבנים לבוא לידי הרהור
ואסור לבנות להביאם לכך.

בעקבות זאת יש להשתדל להמנע מקשרים בין בנים ובנות שלא למטרת נישואין.
אם יש באפשרותך להדריך ביחד עם בת,הדבר עדיף אך אם לא ניתן לשנות את המצב שבו את מדריכה עם בן השתדלי שהקשרים ביניכם יהיו עניניים בלבד.

אנא ממך עייני בהמון תשובות באתר בנושא זה!!

בהצלחה,

עוזיאל