ישראל שהתנצר וחוזר ליהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/12/02 01:10 ז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

יש לי ידיד, שאחותו עומדת להתחתן עם בחור שפגשה בארה"ב.

לבחור הייתה סבתא יהודיה, שהתחתנה עם בן הכת המורמונית והחליפה את דתה. כך גם הבת שלהם גדלה כמורמונית.

עכשיו הבחור הזה הלך לרב ואישרו לו שהוא יהודי על פי אמא של אמא. הם יתחתנו על פי מיטב ידיעתי על פי ההלכה ובחתונה אורתודוכסית.

אני לא מבינה איך זה. אם האישה התנצרה, האין היא נוצריה? ובטח שבתה.

אז איך הבחור יהודי? זה לא משנה, שאמו כבר נולדה לאישה מתנצרת?

האם מספיק שסבתא היתה יהודיה, ושום התצרות לא משנה?

בתודה

תשובה

בס"ד

הם צריכים לעבור תהליך של "שיבה ליהדות".

"התנצרות" - לא הופכת את האדם להיות נוצרי. כמו שהיא לא הופכת בן אדם להיות חתול. היא לא יכולה לשנות במהות העצם של האדם. היא יכולה לשנות בהכרה או בהתנהגות שלו וזה הדבר הגרוע.

לכן הם צריכים לעבור תהליך של "שיבה ליהדות". (כמו שעוברים אותם יהודים מאתיופיה שהתנצרו)
זה לא תהליך של "גיור" כיון שהם יהודים ולא יכולים להשתנות. זו "שיבה ליהדות".

הם צריכים להיות בטוחים שה"שיבה" היא רצינית ולא לצורך נישואים או כסף או כבוד או משהו מדומה.

שיבה אמיתית.

בהצלחה