ישעיהו ליבוביץ'4

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 01:28 כג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב,

קראתי את דעותיך על פרופסור ישעיהו ליבוביץ' ז"ל.

"לא למד כלל את מסילת ישרים" כדבריך, היודע אתה שליבוביץ' הוציא ספר שיחות על מסילת ישרים אשר לרמח"ל?

אז הוא לא חושב כמוך בדעותיו הפוליטיות, אין זו סיבה לקרוא אדם שיש לו מידות גרועות, אני משוכנע שכל רב אשר היה דבק בדעותיו היה תוקף כל אחר שלא חשב כמוהו.

היודע אתה שדעותיו בענין הדת הם התובעניות ביותר, בלי הקלות ובלי ויתורים למיניהם אשר קיימים בציבור הדתי-לאומי?!

היהודי הזה, אשר מילא כירסו בש"ס ופוסקים, פשוט עשה הבחנה לעם ישראל של היום לבין עם ישראל של הגולה, ואין לך לומר שאין הוא צודק ! שהרי הוכחותיו עמדו לו כל פעם.

אז הוא לא טוען כהרב קוק על מציאות קדושה בעולם, היודע אתה שגם הרב מאיר שמחה מדווינסק גם כן טוען כך ?!??! (האשמותיך שליבוביץ' קרא לרב קוק כממשיכו של קורח הם הבל, שהרי זה היה בעניין קדושה בפרט, שרק קורח טען שכל העדה קדושה משום היותה קדושה, ואין זה מעיד כלל על שאר דעותיו).

אז הוא דובק בתורתו של גדול דור וצדיק אמיתי אחר, זה לא עושה אותו לכופר והופך כל מה שכתוב בתורה.

ומי יתקע לידינו שלא ההנחה של הרב קוק טועה ?

וכלשונו של יעקב אבינו, התחת אלוקים אתם ?

דווקא אתם, הרבנים הדתיים-לאומיים אלא שאומרים דברים בחריפות ובני נוער קלילים הולכים אחריכם דווקא כדי להשביע יצרים לאומיים רצחניים תחת כיפוי דתי וסיסמאות כארץ ישראל השלמה, ראשית צמיחת גאולתנו וכו'. הציבור הזה צריך לשאול עצמו האם אנו הולכים בעיניים עצומות אחרי מורינו ורבותינו !

ושתדע לך, אני לומד בישיבה תיכונית והתוודעתי אל פרופסור ליבוביץ' בזמן האחרון, ואחרי שקראתי את דבריו הקשים בהחלט על עם ישראל, התורה והיהדות, אלו הדברים אשר דירבנו אותי יותר מכל לקבל על עצמי עול מלכות שמיים ! יותר מכתביו של הרב קוק, הרב סולבייצ'יק, וכל רב דתי-לאומי אחר !

מקווה אני שישעיהו ליבוביץ' המנוח ימחול לך על דברים אלו.

שבוע טוב

קובי

תשובה

בס"ד

יש הרבה אנשים שאני לא מסכים לדעתם והם לא מסכימים לדעתי אני לא קוראים להם "נאצים".והם לא קוראים לי "נאצי".
מי שקורא לחיילי צה"ל שמוסרים את חייהם להגן עליו "נאצים" הוא לא כלום. אע"פ שהוא הוציא ספר שיחות על מסילת ישרים. הוא לא הפנים מילה אחת ממה שנאמר שם על הכרת הטוב וכד'.

הכרת הטוב שלו כלפי חיילי צה"ל צריכה להיות למעלה מכל שיעור וגבול. הם נותנים לו יותר מכל דבר אחר שבעולם. הם ממש מוסרים את נפשם בפועל להגן על החיים שלו.
מה שבכך שהוא "הוציא ספר שיחות על מסילת ישרים"?

לפי מכתבך אתה לא הכרת אותו. אבל אתה טוען שהוכחותיו עמדו לו בכל פעם, ואני חושב שדבריו אינם עומדים בשום מבחן. האמת היא שלא היה אפשר כלל לדבר או להתווכח אותו כיון שהוא היה מתחיל מיד להעליב ולפגוע ולא מוכן לשמוע כלום מאחרים. דע לך כי מי שמלא ב"גאוה". מי שלא מוכן לשמוע אחרים - אף פעם לא ידע מהי האמת.

איך אתה קורא לאדם שהתיר לעצמו לחלוק על הגמרא "היהודי הזה, אשר מילא כירסו בש"ס ופוסקים"?
הוא הרשה לעצמו לחלוק על חכמי ישראל שהיו גדולים ממנו אלף אלפי פעמים.
הוא הרשה לעצמו להשמיץ גדולי ישראל . ומי שמשמיץ אחרים לא יכול לבוא בידים נקיות ולומר: "כבדו אותי"!!

הוא לא למד גמרא!!
הוא לא למד מה ה' רוצה מאיתנו!!
הוא לא הפנים כלל שמדובר בדבר ה'.
הוא למד אותה כמו שלמדים מתמתיקה ופיסיקה.

כדאי שתדע כי מחלוקתו בענין ה"קדושה" היא המשך ישיר לדעת הפילוסופים הנוצרים שחשבו שאין קדושה בעולם כלל.
מהם הוא יכול להביא הרבה הרבה הוכחות.
אבל זה ממש ממש ממש נוגד את מה שכתוב בתורה במפורש עשרות פעמים.
זה ממש ממש ממש נוגד את מה שכתוב בהלכה מאות פעמים.

(סתם שתדע אם אתה רוצה להיות מחסידי ליבוביץ הזהר בדבריך. אם ליבוביץ היה רואה מה שכתבת עליו שהוא "דבק בתורתו של גדול דור וצדיק אמיתי אחר" הוא היה זורק אותך מכל המדרגות. ומגרש אותך מבית ספרו בבושת פנים).

שאלת!
מי יתקע לידינו שלא ההנחה של הרב קוק טועה?
פשוט - דבריו תואמים את דברי תורה ודברי חז"ל ודברי כל חכמי הדורות מאז ועד היום.
גם המציאות מוכיחה זאת כי דברי ליבוביץ על פינוי יהודה ושומרון הוכחו כאסון. מי שעשה רק חלק קטן מדבריו הביא אסון ושפיכות דמים.

ולבסוף אמור לי עם יד על הלב.
איך כתבת "ארץ ישראל שלמה" אלה סיסמאות?
איך לא רעדה לך היד כשכתבת "סיסמאות"!!

הרי זו שבועה שנשבע ה' לאברהם ליצחק וליעקב. לזה אתה קורא "סיסמאות"?
זו הבטחה שחוזרת בתורה עשרות פעמים. לזה קוראים סיסמאות?
ה' כתב בתורה להוריש את כל יושבי הארץ ולזה את קורא סיסמאות?
ספר יהושע מלא מהחשיבות של הורשת הארץ
דברי הנביאים מלאים מזה.
ולזה קוראים "סיסמאות"?

האם דברי ה' הם סיסמאות - ודברי ליבוביץ' הם אמת??!!

על איזה "יצרים לאומיים רצחניים" אתה מדבר. כמה אוטובוסים פוצצנו בחודש האחרון עם נשים וילדים פלשתינאים?
איזה בית חולים פלשתיני ניסינו להרעיל?.
באיזה מסעדה תכננו לשים רעל בקפה?
מי רצח אמא עם ילדיה במיטה בלי ניד עפעף?
מי רצח משפחות שלמות אבות ובנים ורקד על הדם?
מי גרר גופות של חיילים בחוצות רמאללה?
מי תלה על עמודי חשמל אנשים חיים עד שיצאה נשמתם והכל בחשד קל ששיתפו פעולה עם ישראל.
מי הפר כל הסכם שחתם עליו מיד עם חתימתו?
מי גנב לעצמו מליארדים של דולארים ונתן לעמו למות ברעב?
מי

אם תלך בדרך הזו - אתה באמת תהיה תלמיד נאמן של ליבוביץ' ועוד יבוא יום ותקרא לחיילי צהל "נאצים" ולרוצחים השפלים מעזה תקרא "מסכנים"!!

---

אגב

קיום המצוות שלך וההתחזקות לא משפיעות כלום.

מי שהולך נגד ה'. הפך מדרכו - תפילותיו שקר ותועבה. הוא מתפלל לבנין ירושלים וחושב הפוך.
הוא מתפלל לבנין בית המקדש וחושב הפוך.
אפילו אם הוא יתפלל תפילת י"ח שעתיים - תפילתו תועבה. כי כת שקרנים לא יכולה לבוא לפני ה'.
אתה לא יכול לתת לאלוקים שוחד ולומר לו אני מניח תפילין מהודרות.
ה' לא ישא פנים ולא יקח שוחד!!

דע לך כי מי שמקלל את בניו של ה' - אין לו מקום בעולם הזה ולא בעולם הבא.

יש תשובה בעולם!!

אתה בן לאברהם יצחק ויעקב.
ה' אוהב אותך ויקבל אותך בתשובה.
אבל לא בדרך החתחתים הזו. רק בדרך ה'!!

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6615
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6650
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6690